Klaus Iohannis merge înainte cu Guvernul Ciucă: „Nu aș recomanda evaluări în mijlocul crizei”

Președintele Klaus Iohannis a respins joi o posibilă evaluare a miniștrilor și a spus că ”nu ne face bine să discutăm care e mai bun ministru și care nu”.

Întrebat de ziariști dacă a făcut o evaluare a miniștrilor și a găsit vulnerabilități în prestația acestora, președintele Iohannis a invocat criza drept motiv pentru care aceste evaluări nu ar fi potrivit.

”Evaluarea miniștrilor nu o voi face eu chiar dacă am opinii personale despre fiecare ministru, o voi spune premierului dacă mă întreabă. Nu m-a întrebat până acum. Asta cu evaluările la 6 luni, sunt puțin sceptic. Este o coaliție, fiecare partid vrea să-și păstreze oamenii. Dovada practică este că guvernul a făcut față acestor crize cu toate că îmi permit să vă amintesc că atunci când am încurajat formarea acestei coaliții lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul este cel mai stabil guvern din ultimii destui ani. Cum ar fi arătat România cu guvern subțire, care se impune greu, cu război la graniță și criză economică? Nu aș recomanda niște evaluări în mijlocul crizei. Dacă unul sau altul dintre miniștri nu performează premierul poate solicita schimbarea lui”, a spus Iohannis.

”Nu ne face bine să discutăm care e mai bun ministru și care nu. În privința celorlalte discuții nu am ajuns la date dar știu că în Guvern există această preocupare pentru programe care să facă viața mai bună, suportabilă și să-i ajute pe cei nevoiași”, a mai spus șeful statului.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post AUR: Cât de credibilă mai este presa din România?
Next post Revoluția din Sri Lanka dă rezultate: Președintele face un pas înapoi și renunță la o parte din puteri