Știrea Zilei

Klaus Iohannis își explică bâlbele: „Așa e în război. Ieri nu erau drone, astăzi sunt drone pe teritoriul României”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că aliații din NATO au fost informați despre fragmentele de dronă găsite pe teritoriul României. El a explicat și de ce autoritățile române au negat inițial informația prezentată de oficialii ucraineni.

Iată ce a spus acesta: „În situația în care ne aflăm, în situația de război la granița noastră, trebuie să înțelegem că avem o situație fluidă, cum spun experții. Deci astăzi, avem altă situație decât ieri, asta este. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor de care am dispus noi.”

„Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste, după care vom face următorii pași”, a spus președintele, într-o conferință de presă.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut, miercuri, că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Resturile sunt acum analizate de autorități pentru a verifica dacă este vorba de o dronă rusească.

Cu o zi în urmă, oficialii de la București negau că vreo dronă trimisă de ruși împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre ar fi căzut pe teritoriul României.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

 1. Ciudat…: timp de 2 zile „nu a cazut nici o drona pe teritoriul Romaniei” si, in a treia zi, apar niste resturi de drona ruseasca care, cica, ar fi zburat la altitudine mica si nu a fost depistata de radar, drona care s-ar fi defectat si a cazut, dupa care ar fi luat foc combustibilul din ea.

  Eu cred ca acele resturi, daca exista, au fost duse acolo de ucraineni, au aruncat peste ele niste combustibil de drona si le-a dat foc…
  Nu puteau sa provoace si o explozie ca sa para real pentru ca ar fi fost ciudata o explozie in zona dupa 2 zile de la presupusa cadere a dronei.
  Sau pot fi niste resturi de la o drona lovita de ucraineni si aici se naste o intrebare: Daca ucrainenii ratau drona, unde ar fi ajuns racheta ucraineana? Se intampla ca in Polonia?
  Eu cred ca ar fi ajuns pe tritoriul romaniei si ar fi omorat oameni asa cum s-a intamplat in Polonia.
  In imaginile aratate de ucraineni se vedea o explozie…
  Cum sa nu gasesti, timp de doua zile, zona unei explozii si apoi, in a treia zi sa gasesti niste resturi arse si fara urme de prabusire sau de explozie?
  Probabil ca imaginile erau trucate. Motivul e simplu: provocarea intrarii in conflict a NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button