Politică

Klaus Iohannis, despre proiectul ”România Educată”: Se naşte greu!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marți că ”România educată” este un proiect în pregătire, precizând că este nevoie de o reformă în sistemul educaţional românesc. El a precizat că această legislaţie va fi gata în acest an.

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă este mulţumit de cum arată România educată.

“România educată e un proiect în pregătire. Este nevoie de o reformă în sistemul educaţional românesc. Se lucrează la această reformă. Mi-aş fi dorit să ajungem mai devreme în faza să implementăm România Educată. Aceste rezultate (n.r. de la bacalaureat) nu sunt ale României Educate, acum se lucrează pe pachetul de legi. Rezultatul acestui proiect se vor putea vedea după ce trece un ciclu cu legile noi”, a explicat Iohannis.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Iohannis a răspuns: “Se naşte greu, aşa este. Eu sunt convins că vom avea noua legislaţie în acest an. Ea va putea fi implementată cel mai devreme în următorul an şcolar, iar un ciclu de şcolarizare ştim cu toţii cât durează. Vom vedea dacă a fost bine sau mai necesită echilibrări”.

El a menţionat că pregătirea acestui proiect a fost dificilă din motive politice.

“Au trecut şase ani şi jumătate. Acest lucru arată doar că pregătirea pentru acest proiect a fost dificilă, mai degrabă din motive politice decât tehnice. România educată este un proiect în pregătire şi în desfăşurare, aceste rezultate nu se datorează proiectului România Educată, arată de ce e nevoie de proiectul România Educată pentru care se elaborează acum setul de legi care vor fi adoptate în acest an şi cel mai devreme în următorul an şcolar 2023/2024 începe în fine implementarea proiectului România Educată, care va aduce rezolvări pentru multe din problemele enunţate”, a explicat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button