Știrea Zilei

Klaus Iohannis a rezolvat problema facturilor – De la încălzirea globală, președintele abordează problema cancerului

Planul naţional de combatere a cancerului va fi lansat, miercuri, într-un eveniment care va avea loc la Palatul Cotroceni. Acest plan vine la scurt timp după un alt plan privind combaterea încălzirii globale. În tot acest timp, președintele Klaus Iohannis s-a ținut departe de problemele acute ale societății: facturile la energie și valul cinci de Covid.

În februarie anul trecut, Comisia Europeană a lansat Planul European de Combatere a Cancerului (PECC), care alocă o sumă de patru miliarde de euro pentru finanţarea programelor de prevenţie, cercetare şi tratare în interiorul UE. Executivul european doreşte să deblocheze fonduri pentru a consolida accesul la depistare şi diagnosticare performante.

La nivelul Parlamentului s-a creat un grup de lucru pentru combaterea cancerului care a lucrat la transpunerea în legislaţia românească a planului european.

România are în prezent un Program Naţional de Cancer la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin care sunt decontate o parte din tratamente şi analize, precum şi câteva programe de prevenţie la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button