Opinii

Jurnalista Anca Alexandrescu: „Rafila e arogant, lipsit de empatie și disperat să ajungă cât mai sus!”

Dacă stăm și adunăm miliardele de euro pe care politicienii le “bagă” în sănătate de ani de zile și mai ales înainte de campaniile electorale, ar fi trebuit să avem cele mai noi și mai moderne spitale. Dar nu, adesea ni se spune că sistemul este subfinanțat, că nu e aia, că nu ailaltă dar pe ușa din dos niște șmecheri s-au îmbogățit din afacerile la minut din sănătate.

Nu dai la cine trebuie, n-ai nicio șansă să vinzi ceva în zona medicală. Încrengăturile afacerilor merg până la cel mai înalt nivel. Consilieri, miniștri și chiar premieri. Dar mai ales servicii secrete!

Nu, nu o să-l învinuiesc pe Rafila pentru că a luat foc un transformator. Nu, nu am să-l învinuiesc nici pentru pană de curent. Că deh, el e ministru! Nu vorbește el despre așa ceva! Dar am să îl învinuiesc pentru că aseară nu a avut bunul simț să se deplaseze până la față locului, accidentul fiind în București. Nu la capătul Pământului. Și am să îl învinuiesc pentru că e arogant, lipsit de empatie și disperat să ajungă cât mai sus! Nu cunoșteam acest spital până aseară pentru că Dumnezeu m-a ferit de asemenea necazuri. Dar m-am uitat și am descoperit că acolo se fac minuni pentru micuții care suferă de boli rare sau au avut ghinionul unor accidente cumplite. Managerul care a fost de gardă am văzut că e o doamna care de ani de zile se agită pentru a dota acel centru cu cele mai performante echipamente. Aflu de la domnul Rafila că transformatorul era nou. Din toamna lui 2022. Cumpărat de Ministerul Sănătății. Păi și dacă era nou ce s-a întâmplat? Aș vrea să vedem de unde a fost achiziționat, unde era produs și cât s-a plătit pentru el. Că doar în timpul mandatului dlui Rafila a fost cumpărat!

Și am să îl mai învinuiesc pe domnul Rafila nu pentru cum au nenorocit alții în trecut sistemul de sănătate, ci pentru că a preluat “SISTEMUL” și chiar l-a perfecționat. În continuare proiectele finanțate sunt alese pe sprânceană, pe criterii politice și pe simpatii și antipatii. 

532 de zile a ținut la secret Ministerul Sănătății condus de Rafila documente și informații cruciale pentru pacienții din România. De ce ard oamenii de vii în spitale și care este starea spitalelor din România veți află diseară în urmă unei anchete a colegilor de la Context. 

Astăzi vom avea în exclusivitate de la Timișoara pe cel mai incomod funcționar din Primăria de pe Bega care a fost destituită din funcție pentru că a purtat un tricou cu mesaje împotriva administrației locale. 

Și tot azi va arăt cazul halucinant al judecătoarei care a fost dovedită că a luat mită pentru a da soluții favorabile primarului din Năvodari, Nicolae Matei. Pentru că faptele s-au prescris, procesul a încetat și judecătoarei i se vor plăti salarii restante de peste 3 milioane de lei și va fi repusă Șefă de secție la Tribunalul Constanța.

Am și un cadou special de la un telespectator din diaspora aflat în vacanță la Sibiu. O filmare cu Palatul Justiției din orașul președintelui Iohannis! Cum arată? Așa cum arată și țară după cele două mandate ale sale!

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button