Știri

Județul cu cei mai mulți profesori care părăsesc sistemul

Tot mai mulți dascăli din județul Teleorman aleg să renunțe la meserie în această perioadă și își depun dosarele de pensionare. Mulți dintre aceștia solicită chiar să se pensioneze anticipat. O parte dintre cei care rămân în sistem au probleme în a se adapta sistemului de învățământ online. De aceea, unii profesori au ales să le predea elevilor în mod tradițional, în clasă, la tablă iar lecția este înregistrată, potrivit stiriletvr.ro.

Școala online nu creează probleme doar elevilor, ci și dascălilor din județul Teleorman. Faptul că le este mai greu să se adapteze cerințelor actuale, care presupun utilizarea noilor tehnologii, la care se adaugă și teama de pandemie, i-au făcut pe mulți profesori din județ să își depună dosarele de pensionare. Alarmant este că, anul acesta, dascălii au optat și pentru pesionarea anticipată.

Pentru cei care au hotărât să rămână în sistem, dar le este greu să le predea elevilor online, s-a găsit o soluție ingenioasă: profesorii sunt filmați în timp ce predau ora în clasă, în mod tradițional, la tablă, iar înregistrarea le este, apoi, transmisă elevilor.

Școala online scoate la iveală și mai multe probleme cu care se confruntă învățământul teleormănean, pe lângă lipsa echipamentelor electronice sau a conexiunii la internet. Acum câteva săptămâni un profesor din Alexandria a fost înregistrat când jignea o elevă, în timpul orei de chimie pe care o susținea pe internet.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button