ActualitateEconomie

JAF NAȚIONAL: Au vândut Termocentrala Mintia unei companii fantomă cu investitori dubioși, cetățeni ai paradisului fiscal Grenada

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vândut Termocentrala Mintia unei companii fantomă cu activitate zero în România. Proprietarii figurează ca cetățeni ai paradisului fiscal Grenada.

Un acționar minoritar ar fi cetățean britanic. Cei șase asociați ar proveni din kurdistanul irakian, potrivit Forbes România.Licitația a avut loc vineri, iar tranzacția, în valoare de 91.236.832 euro, exclusiv TVA.

Compania câștigătoare este Mass Global Energy Rom SRL. Compania kurzilor a fost înregistrată în România în data de 01.05.2022. Din primele informații reiese ca Virgil Popescu a organizat un nou jaf național.

Numai fierul de la Termocentrala Mintia valorează mai mult decât prețul de achiziție, nu mai vorbim de cei 334 km2, terenul pe care se întinde marele complex energetic hunedorean, Termo Mintia.Mass Global Energy Rom are obligația ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă.

„Promisiunea guvernului condus de Nicolae Ionel Ciucă a fost respectată! Ne-am îndeplinit obiectivul de deschide sistemul hunedorean de producere a energiei și de a păstra Mintia pe harta energetică a României” a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. 

În cazul în care acești investitori fantomă nu își vor îndeplini obligațiile asumate prin contract statul va fi nevoit să intervină în justiție. După cum știm, mafioții care conduc țara pot așteapta termenul de prescripție, astfel Mintia poate fi rasă de pe fața pământului, la fel cum au procedat cu toată industria românească.

Revenim cu o anchetă în detaliu zilele următoare!

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

comentarii

  1. Cade „Imperiul Biden” din Romania! 13 Noiembrie 2016 Lovitura Lui Tache.chiar national.ro
   Asa ca nu a mai fost decat un pas pana la aparitia „ipotezei de lucru” ca familia Biden intentioneaza sa dezvolte un „imperiu” energetic in Romania.

 1. Cum nu vii tu Țepeș, Doamne, ca punând mana pe ei
  Sa-i împarți în două cete, in smintiti si in misei
  Si in doua temniță large cu de-a sila sa-i aduni
  Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.

 2. „POTI MINTI UN OM ODATA,MAI MULTI DE MAI MULTE ORI,DAR NU PE TOTI TOT TIMPUL”!=J.F.KENNEDY

  DATORII ALE C.E.MINTIA DE 1,5 MILIARDE EURO(IN 2013 ZERO DATORII =sters tot in 2012,IN 2019= 1,5 MLD.EURO TOATE IN PERIOADA guvernarii PSD !?)
  „Reamintim, activele Sucursalei Electrocentrale Deva a CEH au fost evaluate oficial la o valoare de piață de 100,88 milioane euro și una de lichidare de peste 61 milioane euro.”

  „Reamintim, din cauza datoriilor imense, Complexul Energetic (CE) Hunedoara (CEH) a intrat în faliment. Complexul era format din termocentralele Mintia și Paroșeni și minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan. La sfârșitul anului trecut, ANRE a retras și licența de producție centralei Mintia. Aflat în procedură de insolvență din anul 2019, CE Hunedoara are cele mai mari datorii către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), aproape 3 miliarde lei, ANAF – peste 1,7 miliarde lei și compania de stat Hidroelectrica – peste 1 miliard de lei. Totalul datoriilor înscrise la masa credală a CE Hunedoara depășește 6 miliarde lei (circa 1,5 miliarde de euro)”

  …in plus dupa intrarea in insolventa(2019) au mai facut datorii de 660 mil.lei+au primit inainte ajutoare de peste 340 mil.lei+au proces la CEJ pentru ca au functionat FARA AUTORIZATIE !?….iar singura retehnologizare a unui grup(din cele 6) a costat 208 mil.lei FACUTA IN 2007,NU MINCIUNA PSD+AUR CA A FOAT RETEHNOLOGIZAT CU 150 MIL.EURO !?

  IN SPUME USR=HANGANU SI SLUGA STOICA RASPANDAC PE FB CARE VROIAU „PORNIREA PE CARBUNE” A CEHUNEDOARA=MINTIA CU DATORII DE 1,5 MILIARDE EURO PE SITE ANAF !?…S-A VANDUT CA DATORIA LA ANAF A RAMAS !!!
  PS : SI ATENTIE LA 91 MIL.EURO PRET VANZARE SE ADAUGA 19% TVA…..DE ASEMENEA LA INVESTITIA DE UN MILIARD STATUL VA INCASA 19% TVA+ALTE IMPOZITE SI TAXE !?
  „Expert Insolvență SRL, în calitate de administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara SA, anunță vânzarea prin licitație publică a Termocentralei Mintia deținută de Complexului Energetic Hunedoara SA către Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, un important producător global de energie care deține capacități de peste 8500 MW. Tranzacția în valoare de 91.236.832, EURO, exclusiv TVA este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc și totodată una dintre cele mai mari tranzacții din insolvență din ultimii ani din România.
  PS : https://www.facebook.com/100062582917425/posts/440405068055587/?app=fbl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button