Distribuți acest articol

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a anunţat că marţi va avea o întâlnire informală cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, pentru a discuta despre ”comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor”. Discuţia vine după programul de Revelion al TVR 1 unde au fost luate în derâdere măsurile de combatere a pandemiei.

”În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 mil €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Iulian Bulai.  

Acesta afirmă că ceva mai contraproductiv nu se putea.  ”Dai tot anul 40 de mil € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiţi dezinformare pe bani publici la televiziunea publică în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulţi. Voi chema în curând la Parlament reprezentanţii CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii”, a mai scris preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

  Bulai  consideră că ”Doina Gradea trebuie să plece din TVR şi să ia cu ea şi pe partenerii PSD care au mai rămas acolo”.  

”Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie şi începem curăţenia”, şi-a încheiat Bulai postarea de pe Facebook.  Anterior, acesta a anunţat, tot pe Facebook, că programul de Revelion de la TVR 1 a costat 140.000 de euro.  

”Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm. TVR trebuie să fie reformat sau să fie desfiinţat. Alte opţiuni nu avem. Eu susţin prima variantă. Şi lupt pentru asta”, a mai scris Bulai pe Facebook. 


Distribuți acest articol