OpiniiRecomandarea redacției

Ion Cristoiu, acuzații incendiare: Prezența lui Iohannis și a jumătate din guvern la taverna lui Schmidt, o afacere de mare corupție

Gazetarul Ion Cristoiu face acuzații incendiare la adresa președintelui Klaus Iohannis, în urma participării sale la Festivalul Haferland împreună cu premierul și jumătate din Guvern, eveniment organizat de sponsorul președintelui Michael Horst Schmidt. Ion Cristoiu consideră evenimentul, o afacere de mare corupție.

„Anul acesta a avut loc la această ediție a Festivalului Haferland a venit președintele Iohannis, jumătate din guvern și premierul Ciucă. Eu mi-am exprimat uimirea. Păi stai puțin. Venirea premierului și a jumătate din guvern, inclusiv președintele sunt acțiuni de semnificare politică. Adică! Când ești președinte nu te duci oriunde. Dacă te duci la o librărie să cumperi o carte îi faci publicitate librăriei. Dacă mai și spui că ai cumpărat cartea lui X deja ai semnificat politic. Toate mișcările omenești ale unui președinte, ale unui lider de partid și premier au semnificație politică. Deci ce a căutat!?

După cum observați, șefa de protocol, doamna Delia îl dăscălește pe Iohannis. Nu e doar șefa de protocol. Are postul de triplu ministru. Iohannis nu pleacă niciodată fără doamna Delia. Era un festival. Eu mi-am făcut cruce. Era un festival, un fel de bodegă(…), și el a vorbit acolo de România Educată, de războiul din Ucraina. După părerea mea a fost o mare afacere de corupție!

Ion Cristoiu comentează afacerea Haferland – Minutele 21.00-26.50

Evenimentul ne arată legătura dintre Klaus Iohannis și prietenul Schmidt, care am înțeles că e multimilionar, care i-a dat când era canditat(Iohannis) o cameră în București și care este un sponsor al presei sprijinite de SRI, adică a presei lui Klaus Iohannis. În momentul în care tu Iohannis duci tot guvernul fără nicio justificare(…), nu era o aniversare, nu era o premieră, era în fiecare an, și e clar că domnul acesta Schmidt are imunitate.

Cine mai are curaj de la DNA, de la Parchet, cel puțin până pică Iohannis. Dacă pleacă la NATO toți cei care au fost blagosloviți ca fiind din anturajul lui Iohannis nu au cum să fie luați, pentru că e secretarul general. Dacă nu pleacă, Schmit și cu Veronica, pa, pa. Și cu răvășitoarea(Carmen Iohannis). Deci este o afacere de corupție.”, a comentat Ion Cristoiu în vlogul său zilnic.

Michael Horst Schmidt are două dosare penale la DNA

Procurorii anticorupție au în lucru două dosare care îl vizează pe Michael Schmidt! Omul de afaceri sas recunoscut încă de când actualul președinte era doar primarul Sibiului ca fiind persoana care are cea mai mare influență asupra lui Klaus Iohannis! Și liderul de facto al așa-numitei ”coloane a cincea” săsești, considerată cea mai puternică grupare transpartinică din România ultimilor ani! Decorat de toate autoritățile de la Berlin, în frunte cu chiar președintele Germaniei!  Cumnatul lui Renato Usatîi, cel care cerea public FSB-ului și celorlalte servicii secrete de la Moscova să scape ”poporul moldovean” de ”fasciștii români”!

Veronica, sora lui Renato Usatîi, prietenă a familiei prezidențiale

Unda de șoc a informației a provocat la acea dată un cutremur cum nu a mai fost în sistem și clasa politică vreodată este că în instrumentarea spețelor se avansează deja și pe o pistă care dă fiori Palatului Cotroceni. Și anume activitatea de unic canal de comunicare al lui Michael Schmidt, între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea! Exact în perioada în care cei doi lideri politici erau declarați drept dușmani de moarte! Numai că, uite că la acest nivel ”rarefiat” al sistemului, întotdeauna se lasă o ”portiță” deschisă negocierilor secrete, dacă este nevoie.

Iohannis, nedespărțit de Schmidt încă de când acesta i-a dat primul BMW

FSB… BND… Afaceri… Combinații…

Influența lui Michael Schmidt s-a văzut mai bine ca niciodată pe timpul guvernării PSD – ALDE. Atunci când nici măcar ”grupul fanatic” de lângă Liviu Dragnea nu a îndrăznit să oprească numirea în fruntea sinecurii TAROM a lui Wolff Werner Wilhem! Omul lui Schmidt și membru al ”frăției sașilor”. Cea care după Revoluție a cam făcut toate cărțile, mai ales în domeniul afacerilor, în triunghiul geografic Sibiu – Sighișoara – Brașov. ”Frăție” condusă, pe lângă Schmidt, de Jurgen Paul Porr și Andreas Huber.

Până să fie dus cu duba, Dragnea s-a lăsat plimbat cu blindatul Agilis

Însă dincolo de povestea publică de succes a omului de afaceri care a adus BMW-ul în România, Michael Schmidt are și un alt CV, paralel. Și care nu de puține ori a îngrijorat structurile contrainformative românești. Încă de pe vremea când fostul primar al Sibiului nu făcea nicio mișcare fără ajutorul lui Michael Schmidt. Și la figurat, dar mai ales la propriu, întrucât Iohannis se dădea prin Sibiu cu un BMW de fițe pus la dispoziție gratuit chiar de către Michael Schmidt. Cel care, fiind ”maestrul de ceremonii” al cam tuturor delegațiilor germane care descindeau în ”Țara Sașilor” pentru diverse ”combinații de afaceri” nu avea cum să nu fie un obiectiv vital și pentru interesele BND în România. Mai ales că, nu de puține ori, chiar Schmidt însuși nu s-a sfiit să legendeze această ”acoperire”.

Ca atunci când cel mai intim prieten al său, Emil Hurezeanu a fost trimis drept ambasador în Germania, să închidă cercul…Căpătând astfel chiar la vârful sistemului un statut cu atât mai surprinzător, cu cât același Michael Schmidt este și cumnatul lui Renato Usatîi. Cel care, la rândul său nu doar că nu face niciun secret din colaboarea cu serviciile secrete ruse FSB și SVR, dar chiar le solicită acestora să declanșeze ”vânătoarea de fasciști români”! Și considerat în rapoartele contrainformative și omul de legătură al Moscovei cu temutele grupări de crimă organizată din Republica Moldova. Iar cel mai apropiat sfătuitor al președintelui României este cumnatul lui Usatîi! Și pentru ca acest ”puzzle” halucinant să fie complet, nu trebuie utat că, până să fie actuala doamnă Schmidt, fosta Veronica Usatîi ar fi avut o legătură extraconjugală cu ex – președintele Comitetului Național Olimpic al Federației Ruse, Leonid Tegaciov. Un apropiat al lui Dmitri Kozak și al președintelui Vladimir Putin. Putând penetra astfel, prin intermediul lui Tegaciov, cele mai importante medii ale Puterii de la Moscova. Lucru reușit apoi și în România, prin legătura terminată atât de tragic pe care a avut-o cu un membru al familiei fostului premier Adrian Năstase și unul dintre oamenii grei ai Direcției Generale a Vămilor. Numai că ”mapa neagră” a structurilor contrainformative părea definitiv închisă odată cu căsătoria surorii lui Renato Usatîi cu Michael Schmidt, cel mai de încredere om al noului președinte al României, Klaus Iohannis!

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button