Politică

Iohannis este acuzat că ascunde publicului informații despre tipul dronelor care s-au prăbușit

Președintele Klaus Iohannis este așteptat cu explicații în legătură cu dronele care s-au prăbușit în ultimele zile pe teritoriul României.

Comandantul suprem al Armatei pare să ascundă publicului informațiile despre tipul de dronă care s-a prăbușit și i-a cerut șefului statului să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Liderul USR i-a adresat lui Iohannis trei întrebări:

În spațiul public nu este cunoscut modelul de drone care s-au prăbușit pe teritoriul României. În mod cert, Klaus Iohannis are această informație. Din surse publice de analiză, știm că este vorba, cu mare probabilitate, de drone-kamikaze Shahed.

Ce măsuri militare de protecție a vieții civililor români a luat sau va lua comandantul suprem al Armatei. Experți militari au explicat necesitatea doborârii dronelor care intră în spațiul aerian românesc. Din toate informațiile pe care le avem, mijloacele militare necesare NU sunt în teren.

De ce Klaus Iohannis nu a convocat CSAT pentru a discuta situația de securitate și pentru a lua măsuri de apărare a suveranității naționale și a vieții cetățenilor români, la 10 zile de la prima explozie, cu cel puțin trei drone confirmate de autorități.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button