Recomandarea redacției

Iohannis a ieșit din cursa pentru șefia NATO – Președintele României își va găsi un post călduț în politica românească după mandat

Publicația europeană Politico a analizat numele vehiculate pentru șefia NATO după expirarea mandatului actualului secretar general Jens Stoltenberg în septembrie 2023.

Bazându-se pe surse din cancelariile occidentale, a concluzionat că cele mai mari șanse le are tot norvegianul pentru un nou mandat. Numele lui Klaus Iohannis face parte din categoria potențialilor candidați cu cele mai mici șanse.

Dar, potrivit Politico, el ar putea întâmpina obstacole din partea Ungariei vecine și opoziție din partea celor care ar prefera un candidat de sex feminin.

Președintele Klaus Iohannis nu a exclus public posibilitatea de a ajunge șef NATO. Întrebat, la o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, dacă ar accepta să fie viitorul secretar general al NATO după expirarea mandatului lui Jens Stoltenberg, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button