Politică

Iohannis a adus PNL la guvernare cu un discurs anticorupție – Astăzi, PNL își apără penalii până în pânzele albe

PNL, partidul care a ajuns la guvernare cu discurs anticorupție, a devenit partidul pro-penali. PNL face scut în jurul lor. Ultimul caz flagrant e Iulian Dumitrescu, baronul PNL de Prahova, acuzat de DNA că a cerut o șpagă de 47 milioane lei.

În 2019 și 2020, când PSD devenise sub Liviu Dragnea partidul penalilor, PNL și Klaus Iohannis au intrat în alegerile europarlamentare, prezidențiale, locale și generale cu un discurs puternic pro-justiție, anticorupție, anti-PSD. Așa a câștigat voturi și a ajuns la putere. După care PNL s-a transformat în PSD.

Cazurile notorii de până acum sunt Mihai Chirica și Costel Alexe, baronii liberali din Iași. Amândoi cu dosare penale grele, trimise în judecată, dar PNL îi menține în funcții și defilează cu ei pentru alegerile locale din 2024.

La fel cu Iulian Dumitrescu, percheziționat de DNA pentru luare de mită, din al cărui dosar ies informații devastatoare pentru reputația PNL: stil de viață ultra-luxos pentru un bugetar, cu mașini Lamborghini și Bentley și excursii și cumpărături de 3 milioane de lei într-un an și jumătate.

Dinspre Modrogan nu s-a auzit nici un cuvânt.

PS. De remarcat poziția ingrată în care s-a plasat USR, partid care folosește acum dubla măsură. În cazul dosarului vaccinurilor, USR a făcut scut în jurul lui Vlad Voiculescu, l-a păstrat pe listele la europarlamentare și a atacat DNA. Acum, în cazul Dumitrescu, cere demisia acestuia și vrea anchetă până la capăt. Dublu discurs de manual, ce să mai înțeleagă electoratul?

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button