AUR nu va face alianță cu nici o forță politică din actualul parlament

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor crește în sondaje de la lună la lună, în urma activității sale parlamentare și aplecarea asupra problemelor societății, respectiv a românilor abandonați de stat, voci neascultate de nici un parlamentar al clasei politice tradiționale formate din PSD, PNL, USR-PLUS și UDMR.

AUR peste USR-PLUS

Sondaj INSOMAR: PSD, peste PNL, AUR peste USR

Un sondaj INSOMAR arată o schimbare totală a preferințelor electoratului, față de votul acordat în decembrie 2020. PSD se află pe primul loc în preferințele electoratului, însă la un procent mult mai mic față de ce a fost în 6 decembrie. Surpriza vine la poziția a treia, în sondajul INSOMAR, AUR este partidul cotat cu cele mai multe voturi după PSD și PNL. Alianța pentru Unirea Românilor este cotată cu 16%, urmată, la mare distanță, de USR – 10%. Ultimul loc este atribuit PRO România, cu 1% din intențiile de vot. De semnalat este și faptul că în analiza sociologică USR și PLUS sunt evaluate ca partide separate, nu ca o alianță, așa cum sunt acum și s-au prezentat și la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut.

Pe de altă parte, la întrebarea “Care dintre partidele politice credeți că va identifica o soluție pentru relansarea economiei României?”, PNL se află pe primul loc, cu 29% din voturi. Urmează PSD, cu 28%, și AUR, cu 18%. Pe ultima poziție se clasează tot partidul PRO România, tot cu 1%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, în perioada 8-11 februarie 2021, eroarea fiind de plus-minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eșantinoanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanță.  Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele sunt neponderate.

Rezultate 6 decembrie:

PSD – 29,31%

PNL – 25,57%

USR PLUS – 15,85%

AUR – 9,17%

UDMR – 5,87%

PMP – 4,93%

Pro România – 4,13%

Sondaj INSOMAR:

PSD – 28%

AUR – 16%

PNL – 27%

USR – 10%

PLUS – 4%

UDMR – 6%

PMP – 4%

Pro România – 1%