AUR nu va face alianță cu nici o forță politică din actualul parlament
Distribuți acest articol

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor crește în sondaje de la lună la lună, în urma activității sale parlamentare și aplecarea asupra problemelor societății, respectiv a românilor abandonați de stat, voci neascultate de nici un parlamentar al clasei politice tradiționale formate din PSD, PNL, USR-PLUS și UDMR.

AUR peste USR-PLUS

Sondaj INSOMAR: PSD, peste PNL, AUR peste USR

Un sondaj INSOMAR arată o schimbare totală a preferințelor electoratului, față de votul acordat în decembrie 2020. PSD se află pe primul loc în preferințele electoratului, însă la un procent mult mai mic față de ce a fost în 6 decembrie. Surpriza vine la poziția a treia, în sondajul INSOMAR, AUR este partidul cotat cu cele mai multe voturi după PSD și PNL. Alianța pentru Unirea Românilor este cotată cu 16%, urmată, la mare distanță, de USR – 10%. Ultimul loc este atribuit PRO România, cu 1% din intențiile de vot. De semnalat este și faptul că în analiza sociologică USR și PLUS sunt evaluate ca partide separate, nu ca o alianță, așa cum sunt acum și s-au prezentat și la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut.

Pe de altă parte, la întrebarea “Care dintre partidele politice credeți că va identifica o soluție pentru relansarea economiei României?”, PNL se află pe primul loc, cu 29% din voturi. Urmează PSD, cu 28%, și AUR, cu 18%. Pe ultima poziție se clasează tot partidul PRO România, tot cu 1%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, în perioada 8-11 februarie 2021, eroarea fiind de plus-minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eșantinoanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanță.  Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele sunt neponderate.

Rezultate 6 decembrie:

PSD – 29,31%

PNL – 25,57%

USR PLUS – 15,85%

AUR – 9,17%

UDMR – 5,87%

PMP – 4,93%

Pro România – 4,13%

Sondaj INSOMAR:

PSD – 28%

AUR – 16%

PNL – 27%

USR – 10%

PLUS – 4%

UDMR – 6%

PMP – 4%

Pro România – 1%


Distribuți acest articol