ActualitateEconomie

Înghețată importată retrasă din Marile Lanțuri Străine pentru că avea oxid de etilenă(extrem de toxic)… se mai întâmplă

Loturi de îngheţată Haagen-Dazs Plain Vanilla au fost retrase de la comercializare, de la mijlocul lunii iulie, de şapte reţele de supermarketuri, la cererea producătorului, General Mills, ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO), conform anunţurilor postate de retaileri pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În prezent, România nu a primit nicio alertă pe sistemul rapid de alertă european privind retragerea altor loturi de îngheţată din aceeaşi marcă, susţin reprezentanţii ANSVSA.

În perioada 12-14 iulie, lanţurile de supermarketuri Auchan, Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland şi Profi au anunţat că General Mills efectuează o rechemare voluntară a produselor de îngheţată Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) în România din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie.

Oxid de etilenă, C2H4O, este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric peste 500 ppm.

Aplicaţii
Oxidul de etilenă este utilizat pentru:

  • pentru producerea gazelor sterilizante bazate pe oxid de etilenă
  • ca produs intermediar pentru fabricarea altor substanţe chimice
  • în amestecuri de calibrare
  • ca gaz sterilizant pentru diferite produse alimentare, pesticid şi consumabil în procese medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button