Politică

Incendiu spital – Marcel Ciolacu, după 33 de ani de PSD și PNL: „Ăsta este sistemul public”

Premierul Marcel Ciolacu susține că incendiul de la spitalul ”Robănescu”, din București, a fost la un pas să se transforme într-o tragedie, dar medicii au luat cele mai bune decizii în momente de criză.

Ciolacu a făcut și o constatare ”ăsta este sistemul public”, dar a dat asigurări că prin PNRR se fac investiții pentru a rezolva această situație.

”Este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanție explodează. Important este că doamna doctor a luat deciziile cele mai bune într-un moment de criză, când s-ar fi putut întâmpla o tragedie.

E bine totuși că s-a întâmplat seara pentru că altfel ar fi fost copiii sau aparținătorii în curte.

Ăsta este sistemul public în acest moment. De aceea avem 5 miliarde de euro prin PNRR și FDI pentru investiții din sănătate. Cele 49 de proiecte pe care le avem se vor realiza fie prin PNRR, fie prin Banca Europeană de Investiții. Lucrurile sunt pe calea cea bună.”, a spus Ciolacu.

În acest moment, 75 de copii au fost transferați la Spitalul ”Marie Currie”.

”Pacienții au ajuns cu bine la spitalul Marie Currie, am trimis și asistenții și medicii de la noi din spital să verifice starea lor (…) 11 pacienți au ales să plece acasă, iar 75 au ajuns la Marie Currie.”, a explicat un medic de la Spitalul ”Robănescu”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button