Știrea Zilei

În timp ce premierul Ciucă vorbește despre România Educată, copiii stau acasă din cauza frigului din școli

Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu federațiile reprezentative din învățământ pentru a discuta despre implementarea programului România Educată. Dacă șefu’ a cerut să îi fie implementat proiectul, nu contează că acești copii tremură de frig în școală. Întâlnirea vine într-un context în care mii de elevi învață de acasă, asta pentru că în școli nu există căldură.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a analizat, luni, împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, problematica din educație și demersurile necesare implementării programului „România Educată”.

Elevii mai multor şcoli din Ploieşti, între care câteva mari colegii precum „Mihai Viteazul” sau „Regina Maria”, fac cursuri online, marţi, din cauza unei avarii apărute la reţeaua de termoficare a oraşului. Conform operatorului de energie termică, afectate de întreruperea furnizării agentului termic vor fi şi mai multe unităţi sanitare şi instituţii.

Potrivit Guvernului, acordul este un pas esențial pentru implementarea optimă a măsurilor de care are nevoie sistemul educațional, precum și de sprijinire a salariaților acestuia, pentru reformarea legislației din domeniul educației în concordanță cu principiile și obiectivele strategice stabilite prin Proiectul România Educată.

„Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită și motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar și nedidactic în ansamblul sistemului de educație. Guvernul înțelege pe deplin importanța unei abordări coerente și incluzive a tuturor factorilor implicați în procesul de educație din România”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button