ActualitateMagazin

Ilie Bolojan, despre alegeri: „Rezultatul PNL a fost mai mic decât ne-am așteptat” (FOTO)

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, spune că liberalii au reușit în alegerile de duminică un scor electoral sub așteptări, inclusiv în plan local.

O analiză la cald…

Într-o primă analiză, făcută la cald, duminică noaptea, în prezența președintelui filialei PNL Oradea, Florin Birta, a vicepreședintelui Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și a deputatului Florica Cherecheș, în baza rezultatelor numărătorii paralele finalizate de liberali în 97% din cele 655 de secții de votare din Bihor, Bolojan a spus că previziona un rezultat mai bun. „Noi ne-am fi așteptat să luăm peste 30% la nivel național. Inclusiv în Bihor rezultatul PNL a fost mai mic decât ne așteptam”, a explicat liderul PNL Bihor.

Potrivit numărătorii paralele, în Bihor, la votul pentru Senat, PNL a obținut 33,99%, urmat de UDMR cu 21,36%, PSD cu 19,26%, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 8,67% și USR-PLUS cu 7%. Pro România și PMP au obținut sub pragul electoral, 3,65% și 2,19% din voturile bihorenilor.

În ceea ce privește alegerile pentru Camera Deputaților, PNL a obținut 32,54%, urmat de UDMR cu 20,96%, PSD cu 18,72%, AUR cu 8,54% și USR-PLUS cu 6,89%. La fel ca la Senat, Pro România și PMP nu au reușit să adune un procent de peste 5%, fiind nevoite să se mulțumească cu 3,84% și 2,51% din voturile valabil exprimate.

Un senator și trei deputați

Conform estimărilor făcute de Bolojan, votul de duminică a făcut ca liberalii bihoreni să își rateze obiectivul de a obține cinci mandate din care trei în Camera Deputaților și două în Senat.

„În Camera Deputaților vor fi atribuite, cel mai probabil, trei mandate pentru PNL. UDMR va avea două mandate, iar USR-PLUS și AUR câte unul. În ceea ce privește votul pentru Senat PNL,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button