Politică

Îl ia de mânuță pe Cîțu – Iohannis a dat ordin – Ciucă trebuie să elibereze vineri scaunul de premier

Nicolae Ciucă a confirmat pentru redacție că vineri își va depune mandatul din fruntea Guvernului. Surse politice apropiate de PNL au declarat că liderii liberali au avut întâlnire cu Klaus Iohannis la Vila Lac. Președintele României vrea ca Ciolacu să devină premier până la data de 1 iunie.

Întrebat cum vor avea loc discuțiile pentru noul Guvern, Nicolae Ciucă a punctat: „Nu am încheiat încă negocierile. Orice formulă, de la cea din protocol, de la cea a asumării ministerelor, e deschisă.”, completând că „există discuții, negocieri”.

Ciucă a recunoscut însă că PSD e primul care va alege în ceea ce privește ministerele. „E normal să fie o ierarhizarea de ponderea fiecărui partid în Parlament și în Coaliție”.

Chestionat despre viitorul său politic, liderul PNL nu a dat un răspuns tranșant. „Se consumă ziua de vineri și iau decizie. Până luni iau o decizie”

De asemenea, Nicolae Ciucă a negat că ar fi avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis. „Vom avea o discuție cu domnul președinte după ce finalizăm negocierile. Președintele nu se implică în acest proces, e decizia partidelor ce fac”, a afirmat Ciucă. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button