Politică

Ideea lui Rareș Bogdan pentru România: „Comasare cu PSD pe 10 ani – Nicolae Ciucă să fie președinte”

Papagalul liberal, Rareș Bogdan, a declarat că vrea coaliție de guvernare cu PSD pe 10 ani, pe model german, iar Nicolae Ciucă să fie președintele țării.

Iată ce a spus acesta: „Cam 10 ani de aici înainte, ca în Germania. În coaliția CDU-SPD, din care din când în când mai făcea parte FDP-ul liberal, un fel de UDMR, sigur că altceva, vioara întâi a fost permanent CDU. Îmi doresc ca vioara întâi să fie Nicolae Ciucă, respectiv PNL, în parteneriat cu SPD-ul (social-democrații – n.red.) nu al domnului Scholz sau al domnului Schroeder, ci cu al domnului Ciolacu. Când m-am referit la 10 ani, vorbind despre doamna Merkel, cu regim parlamentar ca și cel german, în care cancelarul are și roluri pe care le are președintele, am vorbit de fapt despre o proiecție de putere pentru 10 ani a unui președinte, Nicolae Ciucă”

Iar liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a susținut că „am făcut o coaliție de guvernare într-un moment dificil al României și pot să îmi permit să spun că avem un guvern funcțional, fără scandaluri, unde indiferent de la ce partid suntem ne simțim o echipă. (…) După votul românilor vom vedeea dacă această alianță electorală se va transforma într-o alianță politică”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button