Distribuți acest articol

Înalta Curte de Casație și Justiție a admins recursul depus de Departamentul pentru Situații de Urgență, după ce Curtea de Apel București a decis că masca nu poate fi obligatorie în spațiul public. În urma acestei decizii va trebui să purtăm în continuare mască de protecție pe stradă.

“Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând : Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021”, este soluţia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Articolul 4 punctul 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020 privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru municipiul Constanţa prevedea obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Procesul pe acest subiect a fost deschis după ce o avocată de la Baroul Constanţa, Minodora Ion, a sesizat instanţa de judecată asupra acestui subiect.

“Pe scurt, vă spun că Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca Dl Arafat nici măcar ,, nu avea competenta de a stabili măsura obligării de a purta masca în spatii deschise, în absenta unui ordin comun al ministrului sănătăţii şi al min afacerilor interne care să prevadă aceasta obligaţie”  şi că a încălcat unele prevederi legale cuprinse în acte normative de rang superior – Lg.55/ 2020 si HG 1065/2020.  Metaforic vorbind, am demonstrat  ca Arafat nu este Dumnezeu să decidă el când, cum şi cât putem respira…”, a scris Minodora Ion pe Facebook, în 28 decembrie, la câteva zile de la decizia Curţii de Apel Bucureşti.


Distribuți acest articol