Distribuți acest articol

Managerii şi lucrătorii din restaurante şi hoteluri încep protestele. Ei sunt nemulţumiti că Executivul nu vrea să acorde, anul acesta, tichete de vacanţă, dar şi că ajutoarele stabilite prin lege, de 2,5 miliarde de lei, întârzie. În replică, ministrul Economiei dă asigurări că plăţile încep după ce legea bugetului de stat va fi adoptată.

Proprietarii pensiunilor și hotelurilor se tem că vor pierde mulți clienți, dacă Guvernul nu mai acordă bugetarilor tichete de vacanță.

Reprezentații industriei ospitalității i-au cerut Ministrului Economiei să găsească o soluție astfel încât tichetele de vacanță să se acorde și anul acesta. Ei sunt nemulțumiți și că ajutoarele în bani promise de autorități întârzie.

Recent, premierul Florin Cîțu a anunțat că anul acesta nu vor mai fi acordate vouchere de vacanță. Tichete în valoare de 2,4 miliarde de lei au rămas nefolosite din 2019 și 2020.

Industria ospitalității așteaptă ajutoare totale, stabilite prin lege, în valoare de 2,5 miliarde de lei. Potrivit Ministrului Economiei, plățile vor începe după adoptarea Legii bugetului de stat. Între timp, în semn de protest, lucrătorii din hoteluri și restaurante au anunțat că vor opri lucrul, marți, de la ora 12.00, timp de jumătate de oră.


Distribuți acest articol