Știrea Zilei

HAOS în USR – Cătălin Drulă, reacție după eșecul de la alegeri – USR-iștii o văd pe Lasconi la conducerea partidului

Drulă este așteptat la 13:00 cu explicații, după ce partidul său a luat un scor mai prost decât la alegerile anterioare.

Situația politică a lui Cătălin Drulă nu e una prea bună. După rezultatul slab la europarlamentare, mult sub așteptări, USR a pierdut Brașovul (unde Allen Coliban a fost învins de George Scripcaru), și e pe cale să piardă și Primăria Sectorului 1, unde liberalii clamează victoria prin George Tuță.

Mai mult, conform rezultatelor provizorii, USR e pe cale să piardă și Primăria Sectorului 2, în condițiile în care Rareș Hopincă are un avans de aproximativ 300 de voturi, dar mai sunt procese-verbale de procesat.

În schimb, o persoană forțată să-și dea demisia din funcțiile de conducere după un scandal intern, Elena Lasconi, a obținut aproximativ 70%, învingând fără probleme în municipiul Câmpulung. Lasconi e văzută drept principala rivală a lui Drulă la conducerea partidului.

Și ceilalți primari care și-au recâștigat mandatele, cum sunt cazurile lui Dominic Fritz (Timișoara) sau Lucian Stanciu-Viziteu (Bacău), au reușit victorii mai mult prin propriile forțe și prin strategiile lor de negociere la nivel local, nu prin vreun sprijin consistent din partea celor de la centru, potrivit informațiilor Libertatea.

Practic, tot ce a reușit USR să conserve ca rezultat a fost prin merit personal și de echipe locale, nu prin aport venit de la centru.

Cu toate acestea, surse din USR au precizat pentru Libertatea că Drulă nu are niciun gând să facă vreun pas în spate în următoarea perioadă, chiar dacă o să apară contestările interne. Mai mult, Drulă speră să se agațe de rezultatele bune de la București, unde Nicușor Dan, candidatul susținut, a câștigat fără probleme un nou mandat de primar, iar ADU va avea circa 30% din voturile din Consiliul General.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button