Distribuți acest articol

Ministrul liberal de Finanţe, Florin Cîţu, acorda anul trecut angajaţilor din prefecturi un spor pentru COVID de 30%. Premierul Florin Cîţu, în prezent, taie sporul pe care tot el l-a acordat, mimând grija faţă de banul public.

Prin OUG 4 din ianuarie 2021 înfiinţează la nivelul fiecărei prefecturi postul de secretar general, acesta fiind înalt funcţionar public. În ianuarie 2020 au fost modificate organigramele tuturor celor 42 de prefecturi pentru a înfiinţa al doilea post de subprefect pentru aparatul de partid. Acum prefectul este ajutat de doi subprefecţi, în condiţiile în care un singur subprefect a fost de ajuns nouă ani să coordoneze activitatea instituţiei.

Un calcul matematic simplu arată că indemnizaţia salarială a unui secretar general şi a unui subprefect sunt în total cât toate sporurile angajaţilor dintr-o prefectură. Dacă mai adăugăm cele peste 14.000 de posturi nou-înfiinţate în sistemul bugetar în cele 15 luni de când au preluat liberalii lui Iohannis guvernarea. Florin Cîțu a şi recunoscut că una e programul electoral şi alta e programul de guvernare. Cu alte cuvinte, una promitem şi alta facem. Aceștia sunt liberalii.


Distribuți acest articol