Fără categorie

Guvernul Ciolacu, somat să înceteze ”hărţuirea antreprenorilor” – Pun taxe pe tot ce mișcă

Guvernul Ciolacu este somat să înceteze ”hărţuirea antreprenorilor” şi „sabotarea constantă a mediului de afaceri din România”. Guvernanții „pun taxe pe tot ce mişcă”.

Zecile de modificări ale legislaţiei fiscale, nediscutate în prealabil şi implementate haotic, după care sunt schimbate la scurt timp, nu fac decât să arunce în aer mediul economic.

Bilanţul catastrofal al guvernării PSD-PNL se vede şi din statistici: în primele cinci luni ale anului 2024 au intrat în insolvenţă cu 10,2% mai multe societăţi comerciale şi PFA-uri faţă de aceeaşi perioadă din 2023

Social-democraţii şi liberalii „jupoaie mediul privat” şi „pun taxe pe tot ce mişcă”.

Disperarea celor care activează în mediul privat a atins cote alarmante. Vedem cum zeci de mii de antreprenori au semnat deja o petiţie publică prin care cer liderilor PSD şi PNL să pună capăt dictaturii fiscale exercitate prin OUG-uri emise peste noapte.

De când s-au instalat la guvernare, cu ajutorul primului turist al ţării, PSD şi PNL nu mai ştiu cum să jupoaie mediul privat, pun taxe pe tot ce mişcă, vin în cascadă cu tot felul de modificări fiscale care nu fac decât să-i bulverseze sau chiar să-i pună pe butuci pe toţi cei care creează valoare în economie

Marcel Ciolacu, aprobat tacit de PNL, vrea să distrugă mediul de afaceri, „ca să-i transforme pe toţi în sclavii bugetarilor de lux care câştigă mii de euro pe lună şi ai celor care se pensionează la 40 de ani.

Circa 30 de ordonanţe de urgenţă cu modificări fiscale au fost adoptate de guvernele PSD-PNL din noiembrie 2021 încoace, unele dintre ele cu termene de aplicare foarte scurte, iar cel mai elocvent exemplu o reprezintă ordonanţele privind e-TVA şi e-Factura, adoptate vinerea trecută de Guvernul Ciolacu, fără să fi discutat în prealabil cu mediul de afaceri şi fără să ţină cont de realitate şi chiar de constrângerile logistice ale ANAF.

Domnii Ciucă şi Ciolacu nu mai ştiu cum să acopere găurile din buget create tot de ei prin creşterea cheltuielilor statului. În loc să elimine nişte poziţii călduţe de la stat, PSD şi PNL iau cu nemiluita de la cei ce muncesc onest şi îşi achită dările. Cerem PSD şi PNL să pună capăt risipei, să reducă numărul sinecuriştilor angajaţi în posturi de secretari de stat, de consilieri, de şefi şi şefuleţi la diverse agenţii şi autorităţi. Să stopeze schemele de afaceri pe banii statului.

Să reducă taxarea mare şi birocraţia, care duc la evaziune fiscală, în loc să arunce noi sarcini pe umerii antreprenorilor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button