Economie

Guvernul a pierdut lupta cu inflația – Statul român bagă mâna în buzunarele românilor

Inflaţia pe anul 2022 anunţată de INS este de 16,4%. În realitate, creşterea de preţuri resimţită de oameni este mai mare. Cheltuielile unei familii au crescut cu cel puţin 25%. Pentru că cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la produsele şi serviciile care fac parte din cheltuielile lunare ale unei gospodării.

Guvernul coaliţiei PSD-PNL-UDMR a eşuat lamentabil la acest capitol, provocând cea mai mare scădere a nivelului de trai din ultimii 12 ani

Iată ce a spus fostul lider PNL Ludovic Orban:Guvernul, lăsând inflaţia să crească la un asemenea nivel, a provocat reducerea puterii de cumpărare a veniturilor şi a condamnat la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă pe aproape toţi cetăţenii români.”

Statul român bagă mâna în buzunarele românilor. Acest lucru se face prin inflație, adică prin generarea de monedă fără acoperire economică. Statul crește artificial masa monetară pentru a-și acoperi cheltuielile, lucru care determină în cele din urmă creșterea prețurilor la bunuri și servicii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button