Distribuți acest articol

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, se arată convins că reacţiile adverse post-vaccinare sunt mai multe decât cele raportate, însă a precizat că nu este vorba despre reacţii grave, acestea fiind cunoscute. El precizează că cele mai multe reacţii au fost raportate de către pacienţi.

”În platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentului, uitându-ne pe reacţiile adverse, mai mult de două treimi din ele sunt raportate de pacienţi. Până într-o treime sunt raportate de către profesioniştii din sănătate. (…) Sunt convins că avem o subraportare a reacţiilor adverse şi că evident nu cunoaştem adevărata frecvenţă a reacţiilor adverse pentru toate cele trei tipuri de vaccinuri”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 12.400 de persoane au decis să renunțe la vaccinarea cu AstraZeneca, în ultimele 24 de ore. ”A fost astăzi luată decizia de suspendare a carantinării, nu-şi mai avea niciun rost din moment ce AEM a specificat clar că nu este o problemă legată de lot. (…) El se găseşte în momentul de faţă stocat la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică având în vedere că centrele de vaccinare sunt aprovizionate, probabil că de săptămâna următoare el va fi distribuit către centrele de vaccinare”, a mai declarat acesta.


Distribuți acest articol