Știri

Gheorghe Flutur anunță că vine „cașcavalul” din PNDL la CJ Suceava

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că în ședința Consiliului Județean Suceava din 29 ianuarie va propune plenului aprobarea finanțării modernizării drumurilor județene Văleni – Stânişoara – Iesle – limită județul Neamț, Câmpulung Moldovenesc  – Gemenea și Panaci – Bilbor prin programul PNDL. Vom urmări cu interes către cine vor merge aceste contracte pe care le pregătește dl. Flutur.

„Continuăm seria proiectelor curajoase de dezvoltare a infrastructurii județului Suceava. Vorbim de investiții importante pentru dezvoltarea socio-economică a județul Suceava – în general și a turismului – în special. Vom continua, de asemenea, promovarea consistentă a brandului Bucovina”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că în cazul reabilitării DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limită județul Neamț, Consiliul Județean Suceava derulează un contract de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a pentru obiectivul de investiții Reabilitare DJ 209B, Văleni – Stânișoara – Iesle – limită județul Neamț, km 19+000-33+600, județul Suceava.

„Ca urmare a modificărilor legislative referitoare la actualizarea prețurilor la materiale precum și la manoperă, a interpretărilor diferite dintre achizitor și constructor, contractul de proiectare și execuție lucrări fost reziliat. Pentru a nu pierde finanțarea este necesar a se iniția cât mai urgent posibil o nouă procedură de atribuire a contractului de lucrări. S-a întocmit o estimare cantitativă și valorică a lucrărilor rămase de executat și s-a procedat la actualizarea valorii devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și a sumei necesară pentru cofinanțare”, a menționat președintele Flutur.

Back to top button