Politică

George Simion susține că românii au variante la alegerile prezidenţiale – De la Gheorghe Piperea, până la Ioan Aurel Pop sau Mircea Diaconu

Liderul AUR George Simion afirmă că partidul pe care îl conduce are zece variante de candidat la alegerile prezidenţiale, precizând că, din interiorul partidului, acestea ar putea fi Claudiu Tarziu, Cristian Terheş, Gheorghe Piperea, iar din afara partidului, Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu, Andrei Marga.

În ceea ce priveşte candidatura preşedintelui Academiei Române Ioan Aurel Pop, a declarat că i se pare o soluţie corectă. Simion a evitat un răspuns referitor la propria candidatură, precizând că alegerea candidatului AUR la prezidenţiale, care va fi anunţat după alegerile europarlamentare, depinde de profilul contracandidaţilor.

Iată ce a declarat acesta: „Nu vrem să fim o unealta în mâna PSD-ului care să se folosească de noi doar pentru a repeta scenariul Iliescu-Vadim din 2000. Cred că de data asta românii nu îl vor mai vota pe Iliescu. Cred că românii s-au trezit. Toate scenariile, toate sondajele arată în momentul ăsta că AUR va da candidatul în turul doi de alegeri”

Întrebat de ce nu se regăseşte pe această listă, Simion a declarat că îşi vede viitorul mai departe, la Bucureşti.

În ceea ce priveşte propria candidatură, George Simion a evitat un răspuns clar.

”O să vedem dacă candidează preşedinţii de partid sau candidează nişte candidaţi serviţi cum ar fi Mircea Geoană sau doamna Kovesi şi în funcţie de asta vom face şi noi următoarele mişcări politice”, a declarat liderul AUR. El a explicat că AUR va decide în funcţie de profilul contracandidaţilor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button