Politică

George Simion susține că Ciolacu favorizează multinaționalele: „Amenință cu falimentul a peste un sfert din firmele românești”

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a lansat un atac exploziv la adresa Guvernului Ciolacu și a unei ordonanțe de urgență care amenință să aducă falimentul peste un sfert din companiile românești începând cu luna septembrie.

Declarațiile sale au stârnit o adevărată furtună de indignare, acuzând administrația de favorizarea multinaționalelor în detrimentul afacerilor autohtone.

De asemenea, Simion a atras atenția asupra întârzierii modificărilor legislative care ar impune un impozit de 1% multinaționalelor.”Nici nu se pune problema să adoptăm această ordonanță care va distruge afacerile românești, în loc să facem ceea ce am promis: să punem la plată multinaționalele”, a exclamat Simion, sugerând că o soluție pentru alimentarea bugetului țării ar fi reducerea cheltuielilor de stat.

Liderul AUR a exprimat îngrijorare cu privire la impactul negativ pe care ordonanța îl va avea asupra industriei construcțiilor și agriculturii, unde încă există contracte în derulare.

În plus, Simion a dezvăluit că Guvernul intenționează să promulge ordonanța în luna august, atunci când majoritatea românilor sunt în concediu, limitând astfel posibilitatea unei reacții spontane sau a unor proteste.

În final, liderul AUR a îndemnat la adoptarea propunerii partidului de a crește salariul minim brut la 5.000 de lei, cu o taxare de 1.100 de lei.

El susține că această măsură ar permite românilor să rămână în țară și să lucreze, în contradicție cu politica Guvernului Ciolacu, care, potrivit lui, încarcă lucrătorii cu taxe exagerate de 47% și riscă să ducă la falimentul multor firme autohtone.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button