ActualitateȘtiri

George Simion prezent la Mintia: Miza o reprezintă securitatea sistemului energetic național

Reprezentanții AUR, împreună cu George Simion și deputatul de Hunedoara, Anamaria Gavrilă, au mers să discute cu oamenii de la termocentrala Mintia.

„Câteva zeci de angajați de la Mintia protestează față de decizia Guvernului de a opri activitatea termocentralei, în ciuda faptului că acest obiectiv este eficient din punct de vedere financiar, însă este căpușat de companii aservite intereselor politice. Datorită opririi activității de la Mintia nu se mai furnizează căldură și apă caldă în Deva.

Școlile au trecut la sistemul online, iar instituțiile publice s-au întors în urmă cu 50 de ani și trebuie să se încălzească cu sobe pe lemn și reșouri. După cum știm utilizarea caloriferelor electrice și a reșourilor improvizate pot produce accidente nefericite.

Termocentrala de la Mintia trebuie menținută deschisă, ea reprezintă un obiectiv de interes strategic național, fiind situată în centrul României. Mintia este un nod energetic necesar pentru echilibrarea sistemului național de energie. Activele existente la Mintia valorează sute de milioane de euro, iar distrugerile ce ar putea rezulta din sistarea activității sunt colosale pentru sistemul energetic național care nu mai dispune de o unitate de reglare.

Cei prezenți la manifestație cer să se furnizeze materia primă necesară continuării activității. Materia primă este blocată în portul Constața din cauza incompetenței de la vîrful ministerului Energiei. Oamenii vor să le fie respectată munca și să le fie plătite salariile.”, a declarat vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Mintia

„Termocentrala Mintia este căpușată de oameni numiți politic și firme intermediare care încasează bani pe spatele muncii noastre. Asta se întâmplă și la Complexul Energetic Hunedoara. Nu se fac investiții. Banii sunt furați, iar noi vom rămâne fără locuri de muncă.”, a declarat un angajat al termocentralei Mintia.

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a discutat cu cei prezenți în fața instituției și a cerut continuarea activității, iar Guvernul să răspundă solicitărilor angajaților de la Mintia.

„Termocentrala Mintia este un obiectiv de maxim interes național și fără de care sistemul energetic din România nu poate supraviețui, altfel vom deveni dependenți de importurile de energie.”, a mai declarat Marius Lulea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button