Opinii

George Simion îi numește HOȚI pe ministrul Energiei și Klaus Iohannis: „Ei sunt principalii vinovați de dezastrul din energie”

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat, la Deva, că, în opinia sa, principalii vinovați de dezastrul din sectorul energetic sunt ministrul Energiei Virgil Popescu și președintele României Klaus Iohannis.

Liderul AUR a afirmat că, pentru a depăși această criză, este nevoie să fie pornite capacități de producție de energie elctrică noi. George Simion a criticat modul în care s-a făcut liberalizarea prețurilor din energie, dar și legea care prevedea compensarea facturilor pentru consumatorii casnici. 

George Simion a afirmat că trebuiau pornite urgent hidrocentralele de pe Râul Jiu, care au fost blocate de un ONG, pe motiv de protecția mediului. În capacitățile de producție de pe Jiu s-a investit aproape un miliard de lei, de la bugetul de stat, fiind realizate în proporție de 98 la sută.

„Trebuie luate măsuri urgente pentru a facilita pornirea unităților de producere a energiei. Hidrocentralele de pe Râul Jiu, care au fost blocate de un ONG, trebuiau pornite și declarate de interes național. Romelectro, agent economic român, trebuia să fie lăsat să termine centrala de la Iernut, Mureș. Nu trebuia închisă Mina Crucea (n. r. mină de uraniu, jud. Suceava). Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă trebuiau pornite urgent, pentru că nu era o investiție foarte mare. Cea mai mare gafă, însă, a fost liberalizarea prețurilor și nu ne impunea Uniunea Europeană acest lucru. Liberalizarea prețurilor la energie trebuia negociată pentru a proteja oamenii. Vin din Valea Jiului, unde, de-a lungul anilor și-au dat viața în subteran peste 1.000 de oameni și zeci de mii de români au rămas cu sechele, pentru independența energetică a României și pentru un sistem național energetic independent. Acum, am ajuns în situația în care să depindem pe viitor de cum bate vântul sau cum răsare soarele cu un ministru, căruia nu pot să-i spun altcumva decât HOȚ, pentru că așa era catalogat și în Guvernul Cîțu.

Proiectul nostru de țară Hrană, Apă, Energie, de care mulți râdeau acum un an jumate, când l-am propus, devine cât se poate de actual. PSD a promis, noi am votat, dar a fost hilar modul în care s-a dat legea cu compensarea prețurilor. O lege proastă, făcută pe genunchi, în opt ore, la Parlament, care nu poate fi aplicată. Distribuitorii de energie, rețea cheie în orice țară, aparțin unor companii de stat din Spania, Italia și Franța”, a declarat George Simion pentru Ziar de Hunedoara.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button