Știri

George Simion, despre metrou versus mașina pusă la dispoziție de Parlament: „Vreau să arăt românilor ce beneficii au parlamentarii. Cred că pot fi reduse”

Liderul AUR, George Simion, a afirmat, vineri, că își dorește să facă mai multe clipuri video prin care să le arate românilor câte beneficii au parlamentarii. Acesta a mai spus că vrea ca beneficiile demnitarilor să fie reduse.

„Cel mai rapid să ajungi din Dristor până la Izvor, Palatul Parlamentului, unde aveam treaba, este metroul”, a afirmat George Simion la Antena3.

Întrebat de ce nu folosește mașina de parlamentar, Simion a răspuns: „Aș putea, că am, dar nu am mers până acum, nu am folosit-o. Chiar vreau să fac niște clipuri video și să arăt românilor ce beneficii au niște parlamentari. Mie mi se par un pic exagerate și cred că pot fi reduse.

Mai ales în perioada asta de criză de pandemie, privilegiile astea de care se ocupă unii demnitari, nu doar parlamentari, pot fi reduse. Și cred că cel mai bun exemplu e propriul exemplu.

Un parlamentar are salariu undeva la 13.000-14.000 de lei. Nu e un lucru rău dar lumea trebuie să știe. Avem o suma forfetară de 28.000 de lei la dispoziția noastră, jumate pur și simplu semnezi pentru ea. Bani de chirie, 1000 de euro.

Calculezi și depășești 10.000 de euro, depășești suma alocată pentru un europarlamentar.”

George Simion își donează 90% din salariul de parlamentar

În decembrie, George Simion, copreședintele AUR, a anunțat că își va dona 90% din salariu. Banii ar urma să ajungă către o cauză civică sau către cazurile speciale. Totul va fi făcut public în fiecare lună.

„Vreau să fac un anunţ, un anunţ pe care nu l-am făcut în campanie electorală pentru că ar fi fost interpretat greşit. Sunt parlamentar în Parlamentul României. N-am uitat cine sunt, n-am uitat ce avem de făcut şi de aceea vă anunţ, prin acest clip video, că voi dona 90% din salariul meu către o cauză civică, către cazuri speciale, lună de lună. Timp de patru ani voi face acest lucru public în fiecare lună. Mi-au spus că nu putem face multe lucruri aici din Parlament, că nu avem forţa necesară. Eu cred mult în puterea exemplului. Eu cred mult în voi şi în capacitatea noastră de a ne mobiliza şi tocmai de aceea acesta este un exemplu pe care vreau să îl dau”, a anunțat, la momentul respectiv, deputatul AUR.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button