Opinii

Generalul Nicolae Roman – deputat AUR: „Legea Poliției Militare maschează politizarea armatei”

Generalul Nicolae Roman, deputat AUR, a vorbit într-un interviu despre greva minerilor de la Crucea și încercarea disperată a guvernului de a politiza poliția armatei prin proiectul de lege care aduce o extindere a jurisdicţiei ofiţerilor de poliţie militară şi către partea civilă în situaţii excepţionale.

“Imaginile din minele de uraniu din Bucovina mă îngrozesc. Există o doză foarte mare de risc în meseria de miner, oamenii aceștia nu știu când vor mai ieși la suprafață. Tehnologia este întârziată ca România să devină piață de desfacere. Constatăm că autoritățile statului român închid niște facilități industriale care ar produce foarte multă bunăstare României.” afirmă generalul Nicolae Roman.

Actualul guvern trebuie să recunoască munca minerilor și să plăteasca toate salariile restante. Trebuie să existe o lege foarte clară în acest sens pentru că la rândul său, statul românesc, nu iartă pe cel care nu plătește taxele și impozitele. Sunt îngrozit de faptul că România a pierdut atâta populație în ultimii 30 de ani cât nu a pierdut în cele două războaie mondiale.

Întrebat despre proiectul de lege care reglementează activitatea poliției militare, domnul Nicolae Roman susține că în Constituția României este prevăzut foarte clar rolul armatei române. Se încearcă prin toate mijloacele și de către toate guvernele ca armata să fie politizată din ce în ce mai mult. Acest organism este necesar numai în folosul forțelor armate și nu poate să participe la misiunile altor ministere.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button