ActualitateMagazin

Franţa interzice încălzitoarele pe terase

De anul viitor, pe terasele din Franţa nu vor mai putea fi folosite lămpile cu gaz pentru încălzire. În Paris, 75% dintre restaurante folosesc pe timpul iernii asemenea lămpi, ceea ce înseamnă propan consumat şi dioxid de carbon eliberat în atmosferă.

„Miza este să punem punct practicilor aberante din punct de vedere ecologic, care duc la un consum nejustificat de energie. Nu putem răcori strada în mijlocul verii şi, tot aşa, nu putem încălzi terasele în mijlocul iernii, pentru simpla plăcere de a-ţi fi cald când îţi bei cafeaua pe terasă”, a declarat ministrul mediului din Franţa, Barbara Pompili.

Lămpile de încălzire au devenit populare în localurile din Franţa în 2008, odată cu interzicerea fumatului în spaţiile interioare.

Cinci lămpi care funcţionează în cele patru luni de iarnă poluează cât o maşină care ar înconjura pământul de trei ori, spun specialiştii. Interdicţia va intra în vigoare la primăvară, deoarece restaurantele din Franţa, ca de altfel aproape peste tot în lume, au fost puternic afectate de Covid-19, iar Guvernul de la Paris nu a vrut să mai dea acum o lovitură industriei.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button