Francezii sunt în extaz – Sorin Cîmpeanu le-a vorbit despre ‘România Educată’

Sorin Cîmpeanu a participat la reuniunea miniștrilor responsabili cu învățământul superior, cercetarea și inovarea, eveniment organizat sub egida Președinției franceze a Consiliului UE.

În cadrul reuniunii miniștrilor responsabili cu învățământul superior, cercetarea și inovarea din statele membre ale Uniunii Europene, având ca temă principală Consolidarea cooperării transnaționale între universități pentru viitorul Europei, ministrul Sorin Cîmpeanu a salutat lansarea de către Comisia Europeană, în data 18 ianuarie 2022, a Comunicării privind Strategia europeană pentru universități.

Totodată, ministrul Educației a precizat că, la nivel național, sub tutela proiectului România Educată, Planul Național de Redresare şi Rezilienţă include obiective de investiții care au în vedere sprijinirea procesului de digitalizare a universităților, susținerea unor rute complete de învățământ profesional/dual, precum și construcția de facilități moderne care să susțină un proces educațional modern și o tranziție ecologică.

Pentru facilitarea cooperării transnaționale la nivel european, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat susținerea continuă și fără echivoc a României, atrăgând, totuși, atenția asupra importanței, dar și a caracterului extrem de ambițios al propunerilor de clarificare a statutului juridic al alianțelor de universități europene și al unor „diplome europene” de licență, master sau doctorat.

Ministrul francez al învățământului superior și cercetarii, Frederique Vidal, în calitate de reprezentant al Președinției franceze a susținut importanța promovării „atractivităţii şi competitivităţii” universităților europene, subliniind importanța libertății academice, a integrității ştiinţifice, precum și a resurselor alocate cercetării, domeniu care „trebuie finanţat mai mult şi mai bine”.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Ministrul Finanțelor a împrumutat astăzi aproape un miliard de lei de la bănci
Next post Lulea Marius: „Creșterea” economică este doar în capul lui Cîțu și în bilanțurile umflate/falsificate, nu este una reală