Opinii

Fostul ministru al Educației: Felicitări Austria, ați reușit să vă bateți joc de papagalii de conducători români

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a exprimat furie și dezaprobare față de semnarea acordului privind „mini-Schengen” cu Austria, calificându-l drept o umilință pentru România.

Iată ce a spus acesta: „Încă nu îmi vine să cred că cineva, care reprezintă România, a îndrăznit să comită un asemenea act nesăbuit și să semneze diktatul Austriei. Practic în acel document se spune că România e responsabilă de criza migrației din Austria, că adio Schenghen până ce nu se rezolvă situația din Austria, că luăm în România toți migranții ajunși în Austria „prin România” (și oare cum se demonstrează asta?

Ce facem dacă autoritățile austriece spun unui ilegal: „declară că ai intrat prin România și îți dăm 2000 de euro”?), pe scurt am acceptat în scris și sub semnătură că suntem responsabili de criza migrației din Europa și ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți.

Cancelarul Austriei trebuie felicitat pentru modul în care își slujește țara sa: a reușit ceea ce nici în cele mai îndrăznețe vise nu spera.

Nu știu cine și la îndemnul/sub autoritatea cui a semnat, dar după ceea ce au făcut, cei responsabili trebuie să zboare din orice funcție de responsabilitate pentru România în secunda doi. Ne-ați pus pe tava umilinței în fața întregului continent! Sunt siderat că se așterne această liniște de mormânt peste unul din cele mai grave acte contrare intereselor țării mele.

„Acordul” semnat de România pentru stupid-intitulatul air-Schenghen este cel mai tembel act semnat de România de când urmăresc viața publică. Incapabilii de la București au acceptat, prin acest document, răspunderea cvasi-totală a țării noastre pentru problemele legate de migrație din Austria. Tărâțele sunt prea de calitate pentru a afirma că creierii conducătorilor noștri sunt plini de tărâțe:

„Commitment to discuss in 2024 a date for a possible lifting of the checks at land borders also depending on the successful implementation of all complementary measures and commitments (points 1 to 5) leading to a significant improvement of the migratory situation in Austria.”

Altfel spus: „discutăm mai departe cu voi dacă se rezolvă cu migrația în Austria”, deci, implicit: „bă fraierilor de români, voi sunteți de vină că e nașpa la noi cu migranții”. Felicitări Austria, ați reușit să vă bateți joc de papagalii de conducători români. Care se mai și laudă cu faptul că au fost luați de papagali.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button