Politică

Fondurile europene sunt blocate – Nicolae Ciucă refuză să taie pensiile speciale – Promite că va debloca PNRR

România ar putea debloca plata celei de-a doua tranșe de bani prin PNRR, care a fost blocată din cauza neclarităților privind reforma pensiilor. „Avem șanse reale ca în perioada imediat următoare să clarificăm aspectele tehnice și să finalizăm ceea ce ne-am asumat, astfel încât să putem să beneficiem de finanțare pe cererea de plată cu numărul doi”, spune Nicolae Ciucă. El afirmă că cererea 3 va fi trimisă până în luna iulie, scrie Mediafax.

Ciucă spune că s-au purtat discuții cu ministerele vizate

„Legat de Cererea de plată numărul doi, am avut discuții la nivelul ministerelor de linie, împreună cu secretarul general, cu specialiști, cu reprezentanții Comisiei Europene… Avem șanse reale ca în perioada imediat următoare să clarificăm aspectele tehnice și să finalizăm ceea ce ne-am asumat, astfel încât să putem să beneficiem de finanțare pe cererea de plată cu numărul doi”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că, în același timp, autoritățile vor continua îndeplinirea jaloanelor și vor asuma îndeplinirea jaloanelor pentru cererea de plată numărul trei din PNRR, care va fi înaintată la Comisie Europene „nu mai târziu de finele primului semestru al acestui an”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button