Știrea Zilei

Florin Cîțu le râde în față românilor care nu-și pot plăti facturile: „Liberalizarea pieței energetice a fost un succes”

Florin Cîțu a vorbit despre liberalizarea pieței de energie și creșterea prețurilor la gaze și curent electric. „Această liberalizare a pieței de energie a fost negociată de guvernul Năstase, s-a făcut un calendar cu Comisia Europeană.

Florin Cîțu: Nu îmi reproșez modul în care s-a făcut liberalizarea pieței de energie. Am auzit câteva comentarii neelegante de la partenerii de coaliție. Trebuie să spunem adevărul. Această liberalizare a pieței de energie a fost negociată de guvernul Năstase, s-a făcut un calendar cu Comisia Europeană. S-a nimerit să fie în guvernarea Orban, nu era guvernarea mea când a fost ultima etapă a liberalizării.

Nu putem să fim ipocriți. Am intrat într-un club în care prețurile sunt liberalizate. Am ales să mergem într-o direcție după 1990, în care economia de piață determină prețurile.

În România, nu liberalizarea este problema, ci capacitatea de producție. Consumăm mai mult decât producem.

Noi astăzi vorbim de creșterea prețurilor. Asta este problema. O creștere a prețurilor într-un moment în care au crescut peste tot în lume.

Cred că măsura a funcționat, există o singură problemă. Au existat acele facturi de la o anumită companie care au fost făcute greșit.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button