Recomandarea redacției

Fermierii susțin că Iohannis este președintele ucrainenilor, nu al românilor

Fermierii din țara noastră îl acuză pe Klaus Iohannis că este președintele ucrainenilor, nu al românilor, după ce acesta a declarat că va face totul pentru a salva agricultura ucraineană. Încetarea acordului cu Rusia în privința cerealelor va pune o presiunea uriașă pe producătorii români, care, în proporție de 70%, vor intra în faliment.

În timp ce premierul Poloniei a anunțat că nu va permite importul de cereale din Ucraina, chiar dacă UE va decide contrariul, pentru a-i proteja pe agricultorii polonezi, președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că va face totul pentru a sprijini exporturile ucrainenilor.

Fermierii români s-au arătat extrem de indignați față de poziția președintelui Iohannis, arătând că acesta este președintele ucrainenilor, nu al românilor, scrie sursa citată.

Indiferent de deciziile de la UE, în România nu s-a respectat interdicția importurilor, pentru că au venit cu șmecheria aia cu contractul încheiat înainte de intrarea în vigoare a Regulamentului european, spune președintele LAPAR, Laurențiu Baciu.

Miniștrii agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia s-au întâlnit la Varșovia pentru a discuta despre  măsurile posibile pentru a asigura reguli corecte pentru fermierii din statele membre UE și țările candidate.

La finalul reuniunii, oficialii au semnat o declarație comună privind necesitatea prelungirii măsurilor preventive ale UE asupra importurilor de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea soarelui originare din Ucraina.

De asemenea, prin această declarație, miniștrii au propus ca lista produselor care fac obiectul măsurilor preventive să rămână deschisă, pentru a permite ca utilizarea acestora să răspundă eficient la probleme similare din alte sectoare decât cerealele și semințele oleaginoase.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button