Economie

Fapte cu iz penal – Ministrul Economiei a dat 150 de milioane de euro gratuit la 8 firme de partid, cu câte 2 angajați

Ștefan Vuza, antreprenorul care deține Chimcomplex, a dezvăluit, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului, că ”8 srl-uri cu 2 angajați și cu cifre de afaceri de 5.000 de lei” au câștigat granturi de la bugetul de stat în valoare de 150 de milioane de euro, iar marile firme din industria românească nu au putut accesa niciun euro.

Omul de afaceri i-a solicitat ministrului Economiei, Florin Spătaru, să aloce celelalte 150 de milioane de euro din program și marilor companii românești.

Iată ce a spus ministrul Economiei: „A fost propunerea mea, ca întregul buget de 300 de milioane de euro să fie alocat pentru primul apel, pentru că nu vom mai avea timp să facem alte apeluri în cursul anului 2023. La începutul lunii iunie va fi publicat în Jurnalul European noile modalități de acordare a ajutoarelor de stat.”

Ministerul Economiei gestionează o schemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiții inițiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro.

Schema a fost aprobată prin Hotărârea privind instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button