Economie

Fapte cu iz penal – Marcel Ciolacu umblă iar la Fondul de rezervă pentru catastrofe – Statul nu mai are bani

Guvernul va aproba suplimentarea, din Fondul de rezervă, bugetele a mai multor ministere şi instituţii centrale: Ministerul Transporturilor, Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secretariatul General al Guvernului.

Motivele pentru care Guvernul Ciolacu ar dori să folosească Fondul de rezervă aflat la dispoziția sa în locul rectificării țin în primul rând de transparență.

La rectificare trebuie să vină cu noi cifre, să le publice, dar nu au curaj să vină acum cu aceste cifre pe care ar trebui să și le asume pe final de an.

Iată ce scrie în nota de fundamentare a proiectului: „Având în vedere faptul că Clubul Sportiv Rapid Bucureşti nu dispune de fondurile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor salariale ale sportivilor, prin prezentul act normativ se propune alocarea creditelor bugetare si a creditelor de angajament in suma de 7.400.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”

Executivul va aproba şi suplimentarea bugetului Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu suma de 300.000.000 de lei. Suma este acordată pentru eliminarea blocajului financiar prin imposibilitatea efectuării plăţilor către beneficiari, respectiv pentru acoperirea deficitului de finanţare existent la nivelul autorităţilor de management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Va fi suplimentat şi bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2023, din Fondul de rezervă bugetară, pentru Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

Executivul alocă din Fondul de rezervă bugetară fonduri și pentru suplimentarea bugetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button