În ultimele săptămâni au loc campanii online de promovare a imaginii unor lideri liberali, cum ar fi premierul Florin Cîțu sau mai nou primarul Emil Boc. În ambele situații s-a folosit o poză mai veche cu cei doi în oraș, unde sunt prezentați ca cetățeni normali într-o societatea românească cu politicieni corupți și rupți de realitatea socială.

Toată strategia se rezumă la campanii de piar bine gândite de specialiști în marketing online. Pentru Emil Boc, fost premier al tovarășului Petrov, s-a folosit o poză cu acesta în autobuz, printre oameni, însă după cum observăm nimeni nu poartă mască. În concluzie, vorbim de un fake news grosolan ca și în cazul premierului Florin Cîțu.

Domnule Boc, da masca unde e?

„În timp ce pentru Gabi Firea și ceilalți psd-isti, se blochează toată capitala, când trec limuzinele de lux, Emil Boc circulă cu autobuzul, chiar în picioare ca orice cetățean de rând, în orice stat civilizat, este ceva normal si firesc, decât în București când trece un căcăcios, se blochează jumătate capitala! RESPECT primare! MENȚIONEZ PENTRU PROSTIME, NU ESTE FAKE NEWS, l-am întâlnit de n ori în autobuz și troleu, acest om vine pe jos la serviciu fără teamă, fără badiguard, fără presă, umblă nestingherit printre clujeni fără frică. Este iubit și apreciat !!!!”, așa sună mesajul de susținere pentru un ascultător de Dani Mocanu pe Facebook.