ActualitateȘtiri

Exemplu dat de Poliția din Bacău către cei din Ialomița: Măști în loc de amenzi!

Dan Lucian Viziteu, primarul din Bacău a anunțat că polițiștii locali nu vor mai da amenzi persoanelor care nu poartă mască, dar vor împărți măști și vor purta discuții de conștientizare cu privire la efectele pandemiei.

Edilul a discutat cu efectivul Poliției Locale în cursul zilei de vineri și a mai ținut să precizeze că rata de infectare este scăzută în oraș, iar prevenția este cea mai importantă.

Măști în loc de amenzi! Începând de astăzi, polițiștii locali din municipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni.

Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică.

Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens.

Băcăuani, împreună trecem cu bine de acestă perioadă!”, a scris primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button