Distribuți acest articol

Jurnaliștii 4MEDIA.INFO vă prezintă în exclusivitate documente despre programul Horizon prin care Comisia Europeană a pregătit programul de lansare a pașaportului de vaccinare a cetățenilor europeni în anul 2022, fără de care aceștia nu mai pot călători liber. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune crearea unui pașaport de vaccinare în contextul pandemiei, însă aceasta nu ne spune faptul că instituția pe care o conduce a programat pas cu pas acest proiect încă din anul 2018.

Mai mult Comisia Europeană ne pregătea pentru vaccinare și cerea rapoarte despre orientarea statelor membre care ezită în implementarea acestor măsuri.

Cum au organizat programul de vaccinare și apariția pașaportului de vaccinare, pas cu pas

  • Examinați fezabilitatea dezvoltării unei vaccinări comune card / pașaport pentru cetățenii UE (care ia în considerare potențial diferite programe naționale de vaccinare și), care este compatibil cu sisteme informatice de imunizare electronică și recunoscute pentru utilizare peste granițe, fără duplicarea muncii la nivel național
  • Produceți în mod regulat un raport privind starea vaccinului
    încrederea în UE, pentru a monitoriza atitudinile față de vaccinare. Bazat pe raportul respectiv și luând în considerare lucrările conexe ale OMS, prezentați orientările statelor membre care contracarează implementarea vaccinului sau ezitarea.
  • Convocați o Coaliție pentru Vaccinare prin care reuniți asociații ale lucrătorilor europeni din domeniul sănătății, precum și ale studenților, asociații din domeniu, să se angajeze să ofere informații exacte, informarea către public, combaterea miturilor și schimbul cel mai bun de parctici
  • Consolidarea impactului și organizarea anuală a Săptâmânii Vaccinării  prin sensibilizarea populației la nivelul statelor membre 

Din 2019, Uniunea Europeană își propunea, ca începand cu 2020 să se țină reuniuni anuale, pentru a lua act de respectarea angajamentelor asumate de membrii Coaliției pentru Vaccinare.

Ulterior, UE a stabilit sisteme de informații electronice privind imunizarea, în vederea unei monitorizări eficiente a programelor de imunizare.
Pe pagina 4 a documentului se vorbește de implemetarea programelor în Digital Single Market(Piața Digitală Unică), ce se folosește acum în pandemia COVID. Proiectele sunt finanțate pe baza programului Horizon 2020 and Horizon Europe (HE).

Poate unul dintre cele mai interesante aspecte este ca încă din 2018 s-a stabilit Global Vaccination Summit, pe data de 12 Septembrie 2019, împreună cu Organizația Mondială a Sănătății(OMS), la o data foarte apropiată de aparația virusului COVID-19.

Evenimentul Global #VaccinationSummit19 a fost promovat cu un buget impresionant, fiind plasate reclame plătite cu același tag pe rețelele de socializare ce au rulat de 8.600 ori și au fost vizualizate de peste 20.000.000 de oameni. Al doilea haștag , #VaccinesWork, a fost vizualizat de peste 43.000.000 de oameni și a fost promovat de mai mult de 20 000 de ori.

Scopul summitului, „Vaccination is the most successful public health measure of modern times” (Vaccinarea este cea mai reușită măsură de sănătate publică din timpurile moderne) de a pregăti lumea pentru o vaccinare globală, începând cu Uniunea Europeană, având data foarte recentă apariției virusului COVID-19 și cu scopul final de a implementa a Vaccine Card/Passport( Pașaportul/Cardul de vaccinare).

Citește și: Exclusiv* Comisia Europeană investește zeci de mii de EURO pentru a convinge românii să se vaccineze


Distribuți acest articol