Politică

Este mulțumit – Klaus Iohannis: „Noile legi ale justiţiei care au ieşit acum din Parlament sunt bune”

Preşedintele Klaus Iohannis nu are nimic împotriva unei Constituții ‘opționale’. Dreptul european primează în fața legilor României, iar acest lucru nu îl deranjează pe șeful statului. Iohannis a declarat că noile legi ale justiţiei care au fost adoptate recent de Parlament sunt bune şi a arătat că le va promulga dacă vor trece de Curtea Constituţională a României.

„MCV ţine foarte mult de felul cum vor fi evaluate noile legi ale justiţiei şi aici cred că putem să fim optimişti. Sunt legi bune care au ieşit acum din Parlament. Sigur, mai sunt câteva proceduri până când vor fi promulgate, dar sper să nu dureze foarte mult, în paralel însă deja pot începe primele evaluări pe aceste legi şi dacă evaluările vor fi pozitive aşa cum mă aştept eu, de exemplu, atunci putem în mod real să ne aşteptăm la ridicarea MCV-ului şi intrarea în mecanismul general de stat de drept care a fost instituit pentru toate statele membre”, a spus şeful statului, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă există semnale privind un raport pozitiv al Comisiei Europene pentru ridicarea MCV, în contextul în care Olanda condiţionează accesul României la spaţiul de liberă circulaţie de ridicarea acestui mecanism.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button