Distribuți acest articol

Pe rețele de socializare au apărut diverse forme de discreditare la adresa partidului Alianța pentru Unirea Românilor, în mod special la adresa liderului George Simion. Mai nou pe Facebook se promit bani în schimbul like-uri la o pagină falsă cu numele lui George Simion. Vă atenționăm să aveți grijă la cei care vă trimit astfel de mesaje.

„În următoarele 24 de ore, vom alege norocosul 500 pe Facebook. Alegeți prima literă a numelui dvs. și banii pe care îi veți  primi de la noi corespund primei litere a numelui dvs. Acestea sunt date oficiale de la noi, nu o înșelătorie”, se spune în mesajul postat pe contul fals al liderului AUR.  „Distribuiși postarea mea în 5-7 grupuri de pe facebook. Aceasta este șansa ta de a câștiga. Banii vor fi trimiși în câteva minute de la primirea mesajului nostru. Nu ratați, poate este timpul să începeți. Dumnezeu să te binecuvânteze!! ”, scrie în mesajul timp scam ce a apărut în mediul online.

Nu oferiți informații, date personale și nu intrați în jocul infractorilor din mediul online.

Înşelătoria nu este una inventată în România, ci este adaptată, în alte ţări fiind folosită imaginea unor vedete locale. Este vorba despre pagini care conţin numele unei persoane publice și care promit donaţii de sute de milioane în schimbul reacţiilor la postările respective.  Astfel oamenii se înghesuie să reacţioneze, să comenteze şi chiar să dea Like paginii respective. În acest mod, paginile strâng sute de mii de Like-uri, iar apoi sunt vândute sau folosite pentru diverse afaceri, după ce numele le este schimbat.


Distribuți acest articol