Erich Ludendorff, generalul german de la care a pornit nazismul
Distribuți acest articol

Erich Ludendorff este un important general german născut în 1865 în Kruszewnia(Polonia de astăzi) și care a avut un rol determinant pe scena politică și militară a Germaniei în ultimii ani ai primului război mondial.

În perioada de sfârșit al primului război mondial și apoi după a ținut un discurs plin de ură în care acuza națiunile învingătoare și pe evrei pentru situația dezastruoasă în care se afla Germania și pentru înțelegerile păguboase impuse țării sale după primul conflict mondial.

Discursul său public a schimbat și radicalizat percepția publică de la un eșec politic și mitar intern spre un vinovat extern, fiind unul din cei care au furnizat muniția necesară pentru ca partidul nazist german să capete popularitate și să ajungă să conducă Germania.

În 1914 avea să înceapă primul război mondial. Declanșarea acestuia era una iminentă, Europa stând pe un butoi de pulbere reprezentat de dorința marilor familii dominatoare de acaparare de noi teritorii. Interesant este că toate imperiile vinovate de pornirea războiului aveau să se prăbușească, singura familie regală importantă ce avea să își mai mențină puterea fiind cea din Marea Britanie. La sfârșitul războiului Germania, Austro-Ungaria și Rusia aveau să se prăbușească.

Spre finalul primului război mondial Ludendorff avea să dețină aproape puterea totală în Germania,

 » Citește întreg articolul în magazinul istoric 1859.EU


Distribuți acest articol