Economie

Energie verde cât mai multă dar… nici chiar multă! Apar restricții la panouri fotovoltaice din cauza lipsei de investiții în rețelele de energie

Conform unei declarații făcute de președintele Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, George Niculescu, persoanele care doresc să își instaleze panouri fotovoltaice cu scopul de a micșora valoarea facturii la energie electrică, vor avea o limită impusă pentru capacitatea instalată.

Iată ce a declarat acesta: “Există situația în care operatorul de distribuție nu va putea să mai primească noi cereri. Sau există situații în care toată strada respectivă la ora de vârf. Spre exemplu, când soarele bate cel mai mult și producția ar trebui să fie cea mai bună, rețeaua să nu țină și să fie deconectați cu toții. Cred eu că trebuie să revenim la forma inițială a acestei măsuri legislative, și anume de eficiență energetică. Este o propunere. Voi avea discuții cu comisiile de specialitate din Parlament, să vedem cum se poate face acest lucru. Este nevoie de intervenție pe legea energiei. Sau poate fi făcută prin legislație secundară”

„Vedem în cazul unei gospodării care, spre exemplu, are o capacitate instalată de consum autorizată de 5 kilowați. Iar datorită faptului că acoperișul este unul generos, se montează o capacitate de 20 de kilowați. De patru ori mai mare. Ce se întâmplă dacă cu toții vom proceda așa și vom instala o capacitate de producție mai mare decât avem noi nevoie?

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button