Magazin

Enciclopedia drogurilor – Tânărul care a provocat tragedia din 2 Mai era drogat cu șase substanțe

Specialiștii Institutului Național de Medicină Legală “Mina Minovici” au finalizat analiza probelor de sânge, în cazul lui Vlad Matei Pascu (19 ani), șoferul care a provocat tragedia din 2 Mai, în ziua fatidică de 19 august. 

Surse oficiale spun că experții au găsit nu mai puțin de șase substanțe psihoactive în organismul tânărului inconștient care, după ce le-a ingerat, s-a urcat la volan și a ucis doi tineri studenți care mergeau pe jos, spre Mangalia.

Testul inițial făcut de Poliție a arătat că acesta consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. Specialiștii spun că, cel mai probabil, șoferul nu a consumat șase droguri diferite, ci, pur și simplu, un cocktail „fabricat” de traficanții de droguri.

„În momentul când consumatorul cumpără de la dealer o anumită substanță, aceasta poate fi, pe românește, „botezată” cu alte substanțe care pot avea mai mult sau mai puțîn efecte psihoactive. De exemplu, cocaina poate fi, să spunem așa, completată cu Fentanyl”, spune Cristian Oprișan, fostul șef al Serviciului Antidrog Constanța.

El a explicat că și amfetamina, la rândul său, este compusă din alte substanțe de bază, pe care drugtesterul nu le depistează separat, însă laboratorul le evidențiază pe fiecare în parte. De aici provine diferența sesizată de specialiștii de la medicină legală.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button