Politică

Elena Lasconi ne liniștește: „În USR este loc atât pentru gay, cât și pentru hetero”

Elena Lasconi, candidată pentru șefia USR, spune că nu ar mai vota la un referendum pentru familie și afirmă că în USR „e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”.

Ea spune că dacă va fi aleasă președintă a USR nu vede o colaboare în viitor a partidului cu Dacian Cioloș (REPER) sau Ludovic Orban (Forța Dreptei). 

Iată ce a spus aceasta: „În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero. Vocația USR-ului nu este aceea de a le impune oamenilor cum să-și trăiască viața. Ci, din contră, noi ne dorim să luptăm ca toți românii să trăiască cum își doresc viața aici, dar să aibă o viață mai bună. Am intrat în echipa asta ca să reformăm România, nu ca să încerc să introduc pe gât cuiva ce cred eu despre Dumnezeu”

Elena Lasconi: „Sunt 100% pentru parteneriatul civil pentru gay”

Candidata la șefia USR spune, cu referire la decizia CEDO care obligă România să recunoască cuplurile de același sex, că este „100% de acord”. 

  • „Eu sunt 100% de acord pentru parteneriatul civil, dar eu cred că cei care fac parte din LGBTQ sunt deranjați pentru că sunt folosiți ca o masă de manevră de politicieni.
  • Dacă într-adevăr am dori, am avea aplecarea spre a rezolva această situație a parteneriatului civil ar trebui să stăm la masă cu acești oameni și să vorbim, nu să facem declarații la televizor sau la radio. Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil.
  • Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil. Eu am în familie, fiica mea. Și eu am cale de comunicare cu ea și învăț lucruri”, a afirmat Lasconi. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button